2

When I grab my front disk brake for the first time on a ride after my bike has sat for a while it will buck me forward. Once it bucks me it works great. I have tried cleaning it with disc brake cleaner but I have not seen any improvement. Any help is appreciated.

3
  • Could the cable or lever be stiff at first then free up after the first use? What happens if you give it a good hard squeeze or two before you get going?
    – Chris H
    Feb 8, 2017 at 19:04
  • 1
    Is there rust in the cable or on the rotor? Do the pads look okay?
    – Criggie
    Feb 8, 2017 at 19:17
  • It could be that the cable needs lubrication, but it really sounds like oxide forming on the rotor, and you probably just need to live with it. Feb 8, 2017 at 21:01

1 Answer 1

-1

I removed my brake pads and sprayed the pads and disk with some good cleaner and so far it has been a success. Thanks for the help.

2
  • 1
    Welcome to Bicycles @kavikkid. This site is different to a regular chat forum; it works on a question and answer basis. We recommend that new members take the tour to understand how it works.
    – andy256
    Feb 9, 2017 at 20:45
  • 1
    @Kavikkid, are you the same person that posted the question, and are you saying that the comments on the question helped you fix your problem, or are you different person?
    – Gary.Ray
    Feb 10, 2017 at 22:35

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.