0

Why did my (so far) trusted garmin edge 520, all of a sudden started to behave awkwardly? 1. A well known distance of 18.8klm (as is everyday measured) was measured as 21.2klm 2. Just after the start of a new session the speed meter was stuck to "0.2klm/h" giving false or no results? 3. Even without wearing my heart rate belt it appeared that I have 72 bpm average pulse?

8
  • 1 and 2: is your speed sensor working well? This may be caused by its fault and Garming trying to get speed from gps only
    – k102
    Jan 21, 2019 at 12:10
  • How can I tell if speed sensor is working well? Actualy, this is what I am asking...
    – Alex Par
    Jan 21, 2019 at 12:19
  • First, check if its on - there should be a green led blinking. Second - check that it's connected with the Edge - go to Settings > Sensors (the 2nd ,menu item, not sure for the English word). If it's icon is blinking, it's not connected. Here are some details: www8.garmin.com/manuals/webhelp/speed-cadence-sensor/EN-US/…
    – k102
    Jan 21, 2019 at 12:23
  • I checked the divice driving my car: both speed and distance where same with my car's meters. In that case though, it gave me 72bpm av. heart rate, without me wearing the hr belt!
    – Alex Par
    Jan 21, 2019 at 12:41
  • 1
    @k102 "paired" is the usual word for two devices being connected by something like Bluetooth or ANT. Jan 21, 2019 at 14:56

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Browse other questions tagged or ask your own question.